Astro-fotografie.nl Jurjen Bersee

 
 

Vakgebied

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste fotografie nieuws. Gebruik het menu links om al het nieuws te bekijken of het nieuws in een bepaalde categorie te bekijken. Heb je zelf nieuws te melden? Stuur me dan een mailtje.
Komende nachten kans op noorderlicht

De zon is eindelijk weer actief. Er is een enorme zonnevlekken groep ontstaan, zoals te zien op deze foto. Kijk voor (veel) meer informatie op: Poollicht.info. Wil je in de toekomst automatisch op de hoogte gebracht worden bij kans op noorderlicht? Meld je dan aan voor de Yahoo Group noorderlicht_alert.

Datum: 2011-02-16Bron: noorderlicht_alertLees bericht
Sterrenwacht fotografeert baan van zon met pinhole-camera

Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen uit Middelburg probeert met behulp van een pinhole-camera de baan van de zon vast te leggen. De blikjes waarvan pinhole camera's zijn gemaakt, worden extreem lang belicht. Van een maand tot vijf maanden. Zo ontstaat een solargraph: een foto van de baan van de zon.

Datum: 2010-11-03Bron: Zeeuws Archief blogLees bericht
Bijzondere maan tijdens oud en nieuw

Op oudjaarsavond zijn tegelijkertijd twee bijzondere natuurverschijnselen te zien. Het ene is blauwe maan, dat betekent dat het voor de tweede keer in een maand volle maan is. Het andere natuurverschijnsel is een gedeeltelijke maansverduistering.

Datum: 2009-12-30Bron: NOS.nlLees bericht
Telescoop Hubble spot oude sterrenstelsels

De ruimtetelescoop Hubble heeft mogelijk de oudste sterrenstelsels die tot nog toe bekend zijn waargenomen. Dat blijkt uit een foto die de Hubble deze zomer heeft genomen en dinsdag door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is vrijgegeven.

Datum: 2009-12-15Bron: Nieuws.nlLees bericht
Nieuwe ontdekking doet hoop op buitenaards leven groeien

Astronomen hebben vier nieuwe planeten ontdekt. De planeten draaien om twee sterren die op onze zon lijken. De kans om op deze ‘werelden’ buitenaards leven aan te treffen, lijkt dan ook groot.

Datum: 2009-12-14Bron: Scientias.nlLees bericht
Zij is een astronoom: Hanny van Arkel

In de serie "Zij is een astronoom" op weblog Galaxy Zoo is een vertaling verschenen van het interview met de Nederlandse Hanny van Arkel. Zij ontdekte in 2007 een object dat inmiddels bekend staat als "Hanny's Voorwerp".

Datum: 2009-12-12Bron: Galaxy ZooLees bericht
pagina 1 van 1 |
 
 
 
Valid XHTML 1.0 Strict Valide CSS!